A vállalkozások sikeressége a jó könyvelő megtalálásán túl számos tényezőn múlik

Többek között a vállalkozás pénzügyi helyzetének megfelelő kezelésén is

 

Ebben a szerepben kulcsszerepet játszik a könyvelő, aki segítségével meggyőződhetünk arról, hogy a vállalkozásunk pénzügyi működése a lehető legoptimálisabb és legtörvényesebb módon zajlik

 

Miért fontos a könyvelő?

Miért fontos a könyvelő?

A könyvelő a vállalkozás pénzügyi és jogi szabályrendszerének labirintusában nyújt segítséget. A vállalkozások számára a könyvelő nem csak egy adminisztratív segítő, hanem egy megbízható szakértő is, aki tisztában van a számviteli és adózási szabályokkal, és képes elkerülni a jogi buktatókat.

A könyvelő egy szakértő, aki átlátja a vállalkozás pénzügyi működését, kezeli a számlákat, figyeli a törvényi változásokat, és jelzi, ha valami szabálytalanságot talál a cég működésében. Emellett a könyvelő fontos információkat szolgáltathat a számviteli politikával, pénzkezelési és cafeteria szabályzattal kapcsolatban.

 

A könyvelő feladatai

 

A könyvelő feladatai közé tartozik a számlák rögzítése és ellenőrzése, a szükséges bevallások elkészítése, az éves beszámolók (mérleg- és eredménykimutatások, kiegészítő mellékletek) elkészítése. Emellett a könyvelőnek az a feladata, hogy figyelje a törvényi változásokat és tájékoztassa a vállalkozás vezetőjét arról, ha a vállalkozást érintő törvényi változás van a könyveléssel, adózással kapcsolatban.

 

Mire figyeljünk a könyvelő kiválasztásakor?

 

A könyvelő kiválasztásakor fontos figyelembe venni a következő szempontokat:

Rendelkezik-e a könyvelő felelősségbiztosítással?

Szerepel-e a könyvelő az NGM listáján mérlegképes könyvelőként?

Van-e a könyvelőnek megfelelő referenciája?

Megfelelő-e a könyvelő ára a szolgáltatás minőségéhez képest?

Mennyire elérhető a könyvelő?

 

A könyvelő és a vállalkozó közötti kapcsolat

 

A könyvelővel való együttműködés során lényeges szempont, hogy a megbízó és a könyvelő között egyenrangú munkafolyamat, kapcsolat alakuljon ki. A könyvelőnek és a vállalkozónak is tudnia kell a saját és a másik fél feladatait, felelősségeit, és ezt szerződésben is rögzíteni kell.

 

Az online könyvelés előnyei

 

Az online könyveléssel minden sokkal gyorsabb és kényelmesebb, mint a hagyományos, papíralapú könyvelésnél. Az online könyvelőprogrammal, amivel SukorAdó könyvelőiroda is dolgozik, a vállalkozó bárhonnan hozzáférhet a könyvelési adataihoz.

 

A könyvelő fontossága a vállalkozás számára

 

A könyvelő nem csupán a számlák rögzítését és a törvényi előírásoknak való megfelelés ellenőrzését végzi, hanem a vállalkozás pénzügyi helyzetének elemzésével és a költségek optimalizálásával is hozzájárul a vállalkozás sikeréhez.

 

A könyvelő szerepe az adóbevallásban

 

Az adóbevallás elkészítése nem egyszerű feladat, és komoly pénzügyi következményekkel járhat, ha hibásan készül el. Egy profi könyvelő segítségével azonban biztosak lehetünk abban, hogy adóbevallásunk mindig időben és hibátlanul készül el.

 

A könyvelő és az adótörvények

 

A könyvelők mindig naprakészek az aktuális adótörvényekkel és szabályozásokkal kapcsolatban, így segítenek abban, hogy a vállalkozás mindig törvényesen és hatékonyan működjön.

 

A könyvelő szerepe a döntéshozatalban

 

A könyvelő a cég pénzügyi adatainak elemzésével és a pénzügyi előrejelzések elkészítésével segít a vállalkozás vezetőjének a döntéshozatalban. A könyvelő tanácsai segíthetnek a vállalkozásnak a lehető legjobb pénzügyi döntések meghozatalában.

 

A könyvelő és a technológia

 

A mai korban a könyvelőnek nem csak a számviteli és adózási szabályokat kell ismernie, hanem a modern technológiák használatában is jártasnak kell lennie. Tehát, ha könyvelőt választunk, figyeljünk arra is, hogy milyen technikai felkészültséggel rendelkezik. A mi ajánlatunk Országosan: www.sukorado-konyveles.hu

Összefoglalva, a könyvelő kulcsszerepet játszik egy vállalkozás sikerében. A könyvelő nem csak a vállalkozás pénzügyeit kezeli, de segít a döntéshozatalban is, így hozzájárul a vállalkozás hosszú távú sikeréhez.